ماهواره نور درمدار قرار گرفته است-راهبرد معاصر
پیام تسلیت رهبر انقلاب درپی درگذشت حاج سید علاءالدین میر محمد صادقی رئیس‌جمهور عازم قاهره شد رئیس‌جمهور فردا به مصر می‌رود تاجگردون: ۱۱ میلیارد دلار برای کالا‌های اساسی تخصیص یافت  بودجه ۱۴۰۴ به شورای نگهبان ارسال شد استاندار تهران: تعطیلی‌ها روزانه اعلام می‌شوند ربیعی: رئیس‌جمهور قانون حجاب و عفاف را در دستورکار شورای امنیت ملی قرار داد وکیل پرونده «کنسرت فرضی»: بازداشت پرستو احمدی در مازندران سخنگوی دولت: افزایش دو یا سه برابری بودجه نیرو‌های مسلح صحّت ندارد امام جمعه موقت تهران: هدف رژیم صهیونیستی از نیل تا فرات است / جامعه جهانی برای توقف این رژیم به پا خیزد  واکنش صمصامی به گران سازی نرخ ارز؛ وزیر اقتصاد استیضاح شود + عکس اطلاعیه سپاه: شبکه ضد امنیت ملی در قزوین متلاشی شد بیانیه سپاه / آغاز دورانی نوین از پروسه شکست دشمنان امت اسلامی و غلبه جبهه مقاومت بر توطئه ترکیبی جبهه باطل سخنگوی دولت: اغلب بنزین تولیدی کشور مطابق با استانداردهای یورو ۴ است ابراهیم‌پور: مطالبات معلمان بازنشسته نیمه دوم ۱۴۰۰ در سال آینده پرداخت می‌شود
سردار حاجی‌زاده:

ماهواره نور درمدار قرار گرفته است

فرمانده هوافضای سپاه گفت: این ماهواره دقیقا در مدار ۴۲۵ کیلومتر قرار گرفته و زنده است و ما از ایستگاه تهران و چابهار، ماهواره را رصد و از آن سیگنال دریافت کردیم.
تاریخ انتشار: ۲۳:۳۰ - ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۹ - 2020 April 23
کد خبر: ۴۱۱۷۵

به گزارش راهبرد معاصر، سردار امیرعلی حاجی زاده فرمانده هوافضای سپاه امشب(پنجشنبه) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما اظهار کرد: پرتاب موفقیت آمیز ماهواره نور عنایت الهی بود و باید یاد کنیم از شهید تهرانی مقدم که پایه گذار این صنعت بودند. از شرکت های دانش بنیان، دانشگاهها و وزارت دفاع هم تشکر می‌کنم.

 

وی درباره اینکه چرا پیش از پرتاب ماهواره اقدام و فعالیت سپاه در این حوزه رسانه ای نشده بود؟، گفت: ما نظامی هستیم و سعی می کنیم همواره در مورد گذشته صحبت کنیم و کاری که می کنیم اگر موفق بود، رسانه‌ای کنیم و اگر این پرتاب ماهواره این چنین بود ما می‌دانستیم که دشمنان به دنبال کسب اطلاعات از ما هستند زیرا این اطلاعات بسیار مفیدند و آنها نیز به دنبال آن هستند، پس هیچگونه اطلاع رسانی نکرده بودیم. ما در حوزه فضایی چراغ خاموش حرکت می‌کنیم.

 

فرمانده نیروی هوا و فضای سپاه گفت: امروز فضا یک واقعیت است و بدون حضور در فضا ، نمی توان به درستی از امکانات نظامی و غیرنظامی و اقتصادی استفاده کرد، این توانمندی ابعاد بسیاری دارد و اگر از آن استفاده نکنیم خودمان را از امکان بسیاری محروم کرده‌ایم. فضا و فناوری فضایی بُعد پنجم امور نظامی دریایی، سایبری و زمینی است و بسیار حائز اهمیت است.

 

سردار حاجی زاده تصریح کرد: امروز فضا برای همه آزاد است در حالی که امکان فرستادن هواپیما نیست و این حرکت برای ما یک جهش بسیار بزرگ است.

 

وی ادامه داد: این ماهواره را در مدار ۴۲۵ کیلومتر تزریق کردیم و سازمانهای بین المللی هم این خبر را تایید کردند. بعد از ۹۰ دقیقه بعد از پرتاب، سیگنال‌های آن را در شمال غرب دریافت کردیم و بعد از آن نیز در شب گذشته و به صورت مداوم هر ۹۰ دقیقه یک بار آن را دریافت می‌کنیم.

 

فرمانده نیروی هوا فضای سپاه تاکید کرد: ماهواره نور در مدار قرار گرفته و زنده است و عملیات تزریق به صورت کامل انجام شده و بنا بر اعلام متخصصین ما بعد از یکی دو هفته به صورت کامل می توان در راستای ماموریت‌های مان از آن استفاده کنیم.

 

سردار حاجی زاده درباره دلایل ورود نیروی هوافضای سپاه به ساخت ماهواره گفت: بعد از تدبیر مقام معظم رهبری برای تبدیل نیروی هوایی سپاه به نیروی هوافضای سپاه در این یازده سال کار را شروع کردیم البته ما ماهواره داشتیم اما این اقدام ما یک کار مستقل بود و امیدواریم با استفاده از اطلاعات و داده های آن در بخش های مختلف بهره لازم را ببریم. این دستاورد بسیار راهبردی است.

 

فرمانده نیروی هوافضای سپاه پرتاب ماهواره نور به ۴۵۰ کیلومتری را یک ابر پروژه دانست و گفت: این یک موفقیت است و با این اقدام سدهای بسیار بزرگی از فناوری شکسته شد، ما با توجه به نداشتن اتاق های خلاء همه چیز را خودمان طراحی کردیم، از سوی دیگر ساخت موتور پیشران را طراحی و ساخت آن نیز اهمیت بالایی داشت به همین دلیل به سمت کامپوزیت رفتیم و پروژه ای که چند وقت پیش رونمایی شد در همین راستا بود.

 

سردار حاجی زاده با اشاره به اینکه این پرتاب نخستین پرتاب ماهواره از سوی سپاه بود گفت: کشورهای پیشرفته شکست های بسیاری در این مسیر خورده اند اما ما در اولین اقدام موفق شدیم.

 

فرمانده نیروی هوافضای سپاه اظهار داشت: ما هیچ کدام از این آزمایشگاه ها را نداشتیم و مجبور بودیم با محاسبات انجام دهیم. حالا این کار را در فضا انجام دادیم و این اتفاق نشان داد که همه عدد و رقم ها و محاسبات ما درست بوده است. این یک ابرپروژه بود.

 

سردار حاجی‌زاده ادامه داد: ما مجبور بودیم که به این قابلیت برسیم و باید بدنه را سبک و از مواد کامپوزیت استفاده می کردیم تا کارایی آن را قابل قبول می کردیم. خود این مسائل پیچیدگی زیادی داشت که به حمدالله انجام گرفت.

 

وی گفت: رونمایی از نازل های متحرک که چند ماه پیش انجام گرفته بود، از پیش نیازهای این ابر پروژه بود که در سال های اخیر تلاش های زیادی برای تکمیل آن انجام شد و پیش زمینه این ابرپروژه شد.

 

فرمانده هوافضای سپاه افزود: ابرقدرت هایی که امروز در فضا هستند، شکست های زیادی را متحمل شده‌اند تا به این جایگاه رسیدند؛ ولی خدا را شکر ما در اولین آزمایش موفق شدیم.

 

سردار حاجی‌زاده عنوان کرد: این موفقیت نشان داد کار چند سال اخیر موفق بوده و کار دانشمندان ما درست بوده و ما راحت تر این مسیر را توسعه می دهیم. حالا اعتماد به نفس بچه ها بالا رفته و اثبات شد که کار ما در چند سال اخیر درست بوده‌ است.

 

وی تصریح کرد: ما یقینا ماموریت های خود را در ارتفاع، وزن، نوع ماموریت توسعه می دهیم و یقینا این اتفاق باعث توفیقاتی در زمینه های دفاعی و غیردفاعی خواهد بود.

 

فرمانده نیروی هوافضای سپاه اظهار داشت: امروز چه در حوزه نظامی و چه در حوزه غیرنظامی، بخش های اطلاعاتی در داخل و خارج از کشور نیاز به سنجش دارد، که این موضوع از فضا صورت می گیرد. ارتباطات و تعیین موقعیت هم از فضا اتفاق می افتاد.

 

سردار حاجی‌زاده ادامه داد: شما می دانید که ما تحریم بوده و با موانع و مشکلاتی روبرو هستیم که باید این موانع را برطرف می کردیم و از این به بعد سریع تر کار خود را به پیش خواهیم برد.

 

وی گفت: درست است که آنها سعی کردند تحریم ظالمانه علیه ما اعمال کنند ولی تحریم برای ما فرصت ها و خدماتی را ایجاد کرد. اگر چشمان ما به دست بیگانه بود، نمی توانستیم به این توفیقات دست پیدا کنیم و محتاج می ماندیم.

 

فرمانده هوافضای سپاه افزود: در کرونا اگر این اتفاق نمی افتاد، نمی دیدیم که ملت و پزشکان ما پای کار هستند.

 

سردار حاجی‌زاده عنوان کرد: تهدیدات به خودی خود بد هستند، ولی فرصت ایجاد می کنند. ما از این فرصت ها استفاده کردیم و امروز شما شاهد هستید که در حوزه هواپیماهای بدون سرنشین در تراز اولین کشورهای جهان هستیم. در حوزه موشک و پدافند هم جایگاه بالایی را در جهان داریم و امروز نیز وارد عرصه فضایی شدیم. باید بگویم که موانع از مقابل راه ما برداشته شده و از این به بعد سریع‌تر رو به جلو حرکت خواهیم کرد.

 

وی تصریح کرد: حرکت ما به سمت ماهواره برها با سوخت جامد است و برنامه ما به این سمت به پیش می رود که تمامی مراحل سوخت جامد باشد. ما می خواستیم که این کار، ارزان برای ما تمام شود. موتور مرحله دوم و سوم ما تا به حال خارج از جو امتحان نشده بود و اطلاعات دقیقی نداشتیم، امکان ایجاد آزمایشگاه هم نداشتیم و نمی خواستیم پشت سر هم تست انجام داده و مشکل ایجاد کنیم.

 

فرمانده نیروی هوافضای سپاه اظهار داشت: موتور مرحله اول ماهواره بر، متعلق به موشکی قدیمی و در انبار بود و ما عملا یک میانبر زدیم. حالا می‌خواهیم موتور مرحله اول را هم سوخت جامد کنیم. این باعث می شود موشک کوچک و سبک شود. همانطور که می‌دانید از روی سکوی متحرک پرتاب انجام شد. این اتفاق به این معنی است که ما در هر نقطه ای از کشور می توانیم این پرتاب را انجام دهیم. ما هزینه های خود را پایین آوردیم و به طبع آن موشک نیز سبک شد.

 

سردار حاجی‌زاده ادامه داد: ما به دلیل محدودیت هایی که داشتیم، با روش های میانبر و ساده‌سازی کار را به پیش برده و موفق شدیم. لبه تکنولوژی روز دنیا همین ماهواره‌بر سوخت جامد است و ما در آن قرار داریم.

 

وی گفت: کاری که انجام شد، لبه تکنولوژی دنیا است. در رونمایی از رعد ۵۰۰ که چند ماه پیش رخ داد، این موشک بدنه کامپوزیتی دارد. برد این موشک در مقابل موشک های بدنه فلزی ۲۰۰ کیلومتر بیشتر شده، ولی وزنش نصف شده‌ است. موشک بدنه فلزی سه تن و ۶۰۰ کیلو وزن دارد ولی موشک کامپوزیتی یک تن و ۸۰۰ کیلو وزن دارد؛ ولی بردش ۲۰۰ کیلومتر هم بیشتر است.

 

فرمانده هوافضای سپاه افزود: ما کارها را پیش تر در بخش های مختلف آزمایش کرده بودیم و فناوری‌های آزمایش شده را توانستیم در حوزه فضایی استفاده کنیم.

 

سردار حاجی‌زاده عنوان کرد: فناوری‌فضائی و اختلاف دما بسیار طراحی پیچیده می‌خواهد. خود ماهواره که فاصله کمی دارد و حدو چند ده سانتیمتر فاصله دارد، چند صد درجه اختلاف دما دارند و همچنین سرعت و دماهایی که ماهواره باید تحمل کند، باعث می شود بحث ماهواره و ماهواره بر یک ابرپروژه باشد و هر کشوری وارد این حوزه می شود، در ردیف ابرقدرت ها قرار می گیرد و الحمدالله این توفیق نصیب ملت ما شد.

 

وی تصریح کرد: موشک بعد از پرتاب باید کنترل و هدایت شود که در موشک سوخت مایع به آن بالک جت‌وین می گویند که در انتهای موتور قرار داشته و حرکت موشک را کنترل می کند. اما در موشک سوخت جامد چنین کنترلی وجود ندارد و باید با نازل خروجی گاز، حرکت کند.

 

منبع: مهر

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده